cover

Alleen de Eenzamen

Jonathans favoriete oom Sam is een charismatische oplichter die dol is op Italiaanse maatpakken, Ford Mustangs en indianen. Sam deinst er niet voor terug familieleden in zijn zwendelpraktijken te betrekken. Varkensvlees wordt halal verkocht en goedkope wijn voorzien van valse etiketten. Eenmaal gevlucht naar Miami wordt hij verliefd op een zwerfkind en probeert zijn leven te verbeteren. Als het meisje onder verdachte omstandigheden verdwijnt keert hij terug naar Nederland. De confrontatie met zijn familie loopt uit op een drama. Alleen Jonathan lijkt de onschuld van zijn oom te willen geloven.

‘Alleen de eenzamen’ is een verrassend sterk boek. Dit schrijven stink naar wraak, varkens en nep-chainti.
Sebastiaan Kort, NRC handelsblad: ****
Platteel beheerst de kunst van de terughoudende, absurdistische terzijdes en is ook nog eens in staat om zijn maatschappijkritiek mooi impliciet te houden.
TZUM
Een prachtig boek waarin de auteur laat zien hoe schokkend alleen je kunt zijn te midden van een drukke samenleving.
Hebban
 cover

Net Veertien

Net veertien is een confronterend portret van twee broers die opgroeien in een volkswijk. Jonathan gaat op zijn veertiende op seksuele ontdekkingstocht. Acht jaar later strijd Stefan op zijn veertiende negende de dood. Wat beide broers bindt, is het verlangen te leven, voorbij de eindigheid.

In Net veertien kronkelen seks en dood als twee slangen om elkaar heen. Platteel toont zich een ware erfgenaam van Jan Wolkers
Onno Blom, auteur en biograaf Jan Wolkers
Een literaire hormonenbom verpakt in een knetterend tranendal. Ik vind het mooi!
Abdelkader Benali
Grootste roman over afscheid en liefde.
Arthur Japin
Platteel vertoont niet alleen gelijkenis met Wolkers, zijn frisse en vlotte schrijfstijl doet tevens denken aan de pen van Tommy Wieringa; Net veertien kan gezien worden als een equivalent van Joe Speedboot.
Hebban
 cover

Alles Hiervoor

De jonge Jonathan heeft zowel zijn moeder als broertje verloren. Als hij paniekaanvallen krijgt wordt hij gedwongen op onderzoek te gaan naar de oorzaak van zijn angst. Na lange afzondering maakt hij een reis naar de wildernis van Big Sur waar hij de Noor ontmoet, een charismatische man die een grote invloed op Jonathan uitoefent. Als ze samen de Mojavewoestijn intrekken, komt Jonathan erachter dat de Noor de voorman is van een groep eco-terroristen. Een confrontatie is angstaanjagend en onafwendbaar.

Platteel weet wat overmoed is en daar kan hij mooi over schrijven.
Arnon Grunberg
Platteel laat durf, zelfvertrouwen en eigenheid in zijn schrijven zien.
Susan Smit